karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Vår i Basel!

Publicerad 2013-04-14 20:11:33 i Allmänt,

Äntligen har våren kommit på riktigt och folk gick man ur huse idag för att njuta av sol och värme!
 
Det blev helt plötsligt 25 grader varmt och strålande sol efter att ha varit kring 5-10 och regnigt senaste veckorna. Magnoliaknopparna svällde upp under dagen och har nästan börjat blomma. Det finns vitsippor, tulpaner och påskliljor i full blom och en massa andra blommor jag inte vet namnet på. Fåglarna kvittrar som galningar. Kan någon se vad det är för fågel på bilden?
 
Tord var här i helgen och idag njöt vi också av det fina vädret. Vi tog buss till en park som ligger nära tyska gränsen och gick ca en timme utmed en liten biflod till Rhen. Många var ut och gick, picknickade, cyklade eller var ute och rastade sina hundar. Här ska jag springa, det var svalkande med vattnet och skönt underlag.
 
Vi avslutade promenaden med lunch på en italiensk krog i Riehen, dyrt men mycket gott. Jag fick användning för solbrillorna jag fått av kära AstraZenecakollegor. Tack!
 
Det var som vanligt sorgligt att vinka av Tord vid tåget. Men lite bra kändes det ändå att vara kvar i det sköna vädret. Och han och jag ses igen redan på fredag.
 
 
  

Au pair för en dag

Publicerad 2013-04-11 21:13:45 i Allmänt,

Min syster Mia hälsade på i helgen för att få sin 60-årspresent - spa i Basel. Jag hade också erbjudit henne jobb som au pair hos mig, skulle inte det passa bra nu när hon gått i pension? Hon skulle få provjobba först, man vet ju inte hur det skulle gå annars.
 
Hon kom på fredagkväll och stannade ända till tisdagen. Underbart med sällskap så länge. På lördagen gick vi på stan och jag hittade en grön (älsklingsfärg just nu) tiffanylampa som jag köpte. Mia hittade en snygg skjorta och T-shirt. På söndagen åkte vi till ett spa i Reinfelden som tar saltvatten från en källa. Det var jättelyckat, vi stannade i 5 timmar och provade allt. Dit ska jag åka igen.
 
Så var det då dags för provanställningen på måndagen. Jag måste säga att hon var helbra, hon tvättade kläder, plockade ur dsikmaskinen, lagade mat och tipsade om prylar jag borde skaffa till lägenheten. Skämt åsido - vilken fantastiskt snäll syster jag har! Tack Mia! 
 
 
 
 

Påsken i Basel...

Publicerad 2013-04-01 19:05:49 i Allmänt,

...var ovanligt kall men bjöd på trevliga överraskningar.
 
På skärtorsdagen kom min moster Lene på "oväntat besök". Hon hörde av sig några dagar innan och sa att hon var i Klosters och åkte skidor och skulle åka hem till Malmö via Basel. Kunde det passa med lunch? Javisst, det passade jättebra. Jag var ledig och visste inte vad jag skulle hitta på annars. Det var supertrevligt och fantastiskt att kunna träffas mitt i Europa helt apropå.
 
Tord, Kristin, Matilda och Kristina kom som planerat på långfredagen. Ungdomarna fick var sitt chokladägg fyllt med schweiziska praliner. Kristin överraskade med ett påskägg till mig fyllt med lakrits som hon och Frida hade köpt. Bilden visade en öm, trygg och kärleksfull kaninmamma som höll om sina ungar. Det är du!  sa Kristin. Vad underbart, det värmde gott. Jag som känner mig som ett nervvrak av och till.
 
Lördagen var lugn och skön. Vi handlade mat och gick omkring lite i Basel. Ett ärende var att köpa något att sitta på, vi var fem stycken men det är bara fyra stolar i lägenheten. Jag gick in i en affären där jag köpt lampor och sa att jag behöver en enkel stol, och jag behöver den nu, vad har ni? Expediten svarade att tja vi har pallar, men hur mycket är du beredd att  betala för en pall? Mycket tydligen, för det blev en Alvar Alto i björk med svart laminatsits. Mycket snygg, och överraskningen var att den blev perfekt i hallen.
 
På  kvällen åt vi en god trerättersmiddag. Sill och nubbe till förrätt (sjöng lite förskitigt och stängde altandörren för att inte skrämma grannarna), lammgryta till huvudrätt och persikor och färska hallon med vispad grädde, glass och chokladkräm till efterrätt  Mumsigt och trevligt.
 
Söndagens överraskning var att grannen Heidi hade ställt en påskpresent till famlijen utanför dörren. Det var en korg fylld med chokaldkaniner. Vad snällt och omtänksamt! 
 
Idag måndag är det lite varmare och nu kommer väl våren i alla fall?  
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela