karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Rhensimning

Publicerad 2013-07-28 17:30:00 i Allmänt,

I Rhen kan man bada, men det är mycket strömt och man kan bara simma åt ett håll. Därför kan man köpa vattentäta påsar att lägga sina kläder och prylar i, så kallade "fiskar". Man kan då gå i vattnet vid ett ställe, ha med sig påsen med en lina runt magen och sedan gå upp 1-3 km längre bort längs Rhen. Antingen låter man fisken hänga löst i linan och flyta ovanpå vattnet eller så har man den som kudde och bara glida
fram. Det går ungefär lika fort som att gå i lugn takt. Det här är,jättepopulärt, alla gör det, unga som gamla. Idag tog jag bilder på detta fenomen och det var kul att se alla badälskande människor i vattnet och på gatorna. Tanter gick ogenerat omkring i baddräkt och jag kom att tänka på karnevalen då de strikta Schweizarna också plötsligt blev som förbytta.
Här är det många som startar simningen, 24 grader varmt var det i vattnet denna dag.
Exempel på röd "fisk":
Matchande färger med blommorna.
Det gäller att se upp för kanalbåtar, den här drivs av en lina i luften och går fram och tillbaka tvärs floden.
Mittlere Rheinbrucke, första bron i Basel.
Här kan man gå upp igen.
Och här ser man min arbetsplats i bakgrunden, jag skulle kunna simma till jobbet!

Tillbaka från semestern

Publicerad 2013-07-28 16:54:57 i Allmänt,

Hej, nu är jag tillbaka i Basel igen efter två underbara veckor på Gotland, några dagar i Stockholm och en dag på Västernäs. Jag kan inte tänka mig en bättre plats på jorden än Sverige när det är sommar och vackert väder! Så härligt med lagom temperatur utomhus (inte för varmt), badbart vatten, frisk luft, ljusa kvällar och framför allt vacker natur som man får vistas i och ingen trängsel. Det har också varit roligt att träffa vänner och släktingar, så skönt att veta att allt detta finns kvar fast jag flyttat utomlands. Kanske är det just därför det inte kändes så jobbigt att komma tillbaka "hem" till Base i måndags. Jag trodde det skulle vara mycket värre än det var. Tvärtom har jag faktiskt börjat tycka om Basel lite grand. I tisdags tex löptränade jag med Inge och efter springturen simmade vi i Rhen. Det var jättehärligt att se Basel från vattnet. Mer om simning i Rhen i nästa blogg.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela