karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

2016 var ett bra år!

Publicerad 2017-01-29 22:24:00 i Allmänt,

Den här bloggen är fri från politik och då summerar jag att 2016 var ett bra år och 2017 bådar gott! På jobbet har jag fått utvärdera nya projekt och ett av dem ledde till en pressrelease i Januari. Det kändes roligt att bidra till något viktigt för företaget. Jag var också engagerad i olika arbetsgrupper vid sidan om själva utvecklingsprojekten, vilket var stimulerande och jag tror bidragande till verksamheten. Jag är nu mycket nöjd med mitt jobb som projektledare, känner mig etablerad och sedd, och fortsätter det så här kan jag tänka mig att vara kvar i Basel tills jag är 65 och går i pension. Innan jul åkte min syster Mia och jag till New York för att gå på Elizabeth Ardens skönhetssalong Red door och för att julhandla.
Mia på Grand Central (my sister Mia).
Ansiktsbehandlingen var härlig (the facial was nice). Shoppandet gick sämre. Vi tittade på kläder i varuhus och lyxbutiker längs Madison Avenue men jag blev anti av allt utbud och bestämde mig för att inte handla några kläder alls under ett helt år. Det fattas ju egentligen ingenting i min garderob, utom möjligen plats (Tords pik), och varför ägna tid och pengar åt utfyllnad. Det känns onödigt. Hittills har det gått väldigt bra, känner mig befriad. Vi fick tag på biljetter till La Bohème på Metropolitan.
Det var en jättefin föreställning (wonderful performance).
Vi träffade vänner som också var på besök i staden och vi åt italienskt på en enkel men trevlig krog (italian dinner with friends).
Monumentet vid grand zero var imponerande, både vacker och otäck vilket gav en respektfull och allvarlig känsla (beautiful and scaring monument at the same time).
Höjdpunkten på julen var när Tord och jag fick vara barnvakter åt lilla Silvia ett helt dygn (highlight during Christmas when we were baby-sitting)! Hon är så rar och lätt att ta hand om. Återigen var trapporna det roligaste. Första veckan i Basel efter nyår var Tord, Hadar och Kristin här.
Vilken annorlunda och trevlig syn när jag kommer hem från jobbet, det lyser från fönstren och det är några hemma i lägenheten (nice to see somebody at home)! Vi åkte till Zermatt över helgen. Lite kallt men vi fick härlig skidåkning.
Tord, Kristin och Hadar.
Hadar och jag sitter ute och värmer oss med gluhwein.
Husse är inne på Coop och handlar mat. Vilken lydig (men ledsen) hund (well-behaving but sad dog)! En annan helg i januari åkte jag till Zermatt igen för att åka skidor på dagarna och spela bridge på kvällarna. Perfekt kombination i mitt tycke!
Lunch med bridgevänner (lunch with bridge friends).
Här lite eftersnack på hotellet (after-bridge at the hotel).
Irene och våra skidor efter sista åket. Jag avslutar denna gång med en bild jag tog när Tord och jag var ute och gick i Basel.
Jag kan förstå att man tar med sig en stol på pick-nick, men ett bord är väl att ta i? Typiskt schweiziskt kanske, att gör man något gör man det ordentligt och med stil (typical Swiss to make things properly and with style?). Summary in English: Forgetting politics, 2016 was a good year for me personally and the start of 2017 was also good. I like my job and if it continuous like this I will stay in Basel until I retire. Highlight of Christmas was when Tord and I took care of grandchild Silvia. Skiing in Zermatt was cold but nice and combination with bridge is perfect.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela