karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Intensivt med mycket på jobbet men roligt med många på besök

Publicerad 2013-11-03 19:38:00 i Allmänt,

Senaste månaden har fortsatt vara en intensiv period. Det har varit mer än vanligt att göra på jobbet och jag har jobbat sent många kvällar. Så sent att jag inte hunnit handla middagsmat och när jag inte jobbat har det varit bridge, körsång eller träning av olika slag. Jag tar fortfarande tyskalektioner, men jag har inte hunnit repetera eller göra några läxor så det går mycket långsamt framåt. Jag hoppas det ska lugna ner sig på jobbet så jag kan varva ner lite grand och hitta rutiner för bättre mathållning. På helgerna har det varit desto roligare med mycket besök - jättetrevligt! Gunnar och Irene var här en helg i Oktober och vi vandrade i Jurabergen, Tord var med också:
Första snön i höst:
Helgen efter kom tre goda vänner från Teknis: Lisa, Barbro och Irene. Vi gick runt i Basel, åkte till Rheinfelden för att gå på på saltvatten spa, åt god mat ute på Schweizisk krog och vi gick på Basel Kunstmuseum (snabbrunda):
Barbro visade hur man göra rent lampan bättre ( Anna, kolla noga)
Sista helgen i Oktober var jag i Stockholm för att vara med när kusin Anna fick medalj på Franska ambassaden, gå på IVA-balen, träffa Frida och Kristin en liten stund och se på semesterbilder hemma hos Gunilla och Bengt tillsammans med andra kemistvänner. Den här helgen (1-3 November) kom Per och Emme. Det var Herbstmesse och vi åt Raclette och drack gluhwein bland marknadsstånden, vi gick runt på stan och vi tog spårvagn till Fondation Beyeler. Jag köpte årskort för alla museer, det kommer löna sig märker jag.
Jag är så glad för alla som hälsat på under det år som faktiskt redan gått. Det har varit över förväntan många besök, och jättetrevligt att umgås flera dagar i sträck. Välkomna tillbaka! .

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela