karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Julen är förbi, nya året har startat och skidsäsongen är här igen!

Publicerad 2016-01-31 22:13:00 i Allmänt,

Julen känns lite avlägsen men jag vill ändå börja bloggen med några bilder från Lissabon där Tord och jag firade jul tillsammans med Frida, Joao, Silvia, Beatrice, Mariana och Joaos föräldrar och bror som bor där.
Vi blev bjudna på fantastisk god mat, efterrätter och ett dignande kakbord.
Efter jul och innan vår är det härligt med skidsäsongen. Jag har längtat efter att få komma tillbaka till alperna och andas frisk luft, vara ute hela dagarna, åka slalom nerför pisterna på mina egna skidor jag är jättenöjd med, ta paus med glühwein och sedan vila på kvällen med gott sällskap. Först ut var det med Hadar, Kristin och Tord i Grindelwald.
Det var world cup i Wengen så alla backar var inte öppna. Man vi fick se en fin flyguppvisning med ett Swiss Air -plan flankerat av 6 små militärplan. De flög sedan i olika formationer i hisnande fart mellan alptopparna. Hadar var hos mig ett par dagar i Basel innan. Det var mycket trevligt och Hadar skämde bort med mig med underbara middagar på kvällarna.
Lite shopping hann vi med också, Hadar är ett bra smakråd så det gällde att passa på. Jag köpte en praktisk svart ryggsäck av nylon att ha till jobbet. Den hade plats för laptop och fina detaljer som t ex sidofickor med blixtlås i gulmetall. Jag läste sedan i senaste Damernas värld att det är jättetrendigt med ryggsäck och bilderna visade vadå - jo svarta nylonryggsäckar med flera sidofickor med blixtlås av gulmetall… Redan helgen efter åkte jag tillbaka till samma område med min vän Inge från Danmark och Joerg från Schweiz. Vi fick två härliga dagar med fint väder och en massa åkning.
Ni brukar tycka det är kul att läsa om mina misstag och här kan jag bjuda på ett till. Jag märkte att diskmaskinen inte gjorde rent som den skulle. Det var smuts kvar på tallrikarna och glasen var lite mjölkiga. Jag ändrade inställningarna och valde intensivare program med högre temperatur, men det hjälpte inte. Oj då tänkte jag, måste nog ringa och boka service. Och hur ska det gå med min knaggliga tyska och vart ska jag vända mig? Alla sådana här saker känns jättejobbiga i främmande land så jag drog på det och det blev inte av. Efter ett tag tänkte jag att det kanske är något fel på diskmedlet istället. Mycket riktigt, jag (eller Tord) hade köpt helt fel. Det var överhuvudtaget inte diskmedel utan ett avkalkningsmedel med dubbelverkan för tvättmaskiner! Calgon hette det. Förpackningen såg precis ut som vanligt diskmedel men läste man texten så förstod man. Jag visste inte att en sådan produkt finns - visste ni? Nu har jag bytt medel och disken blir skinande ren igen. Tur att jag inte ringde efter service, det hade varit både pinsamt och dyrt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela