karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Hattar på hjärnan (var annars?)

Publicerad 2018-04-08 22:28:00 i Allmänt,

Det har varit en kall vinter med mycket snö och därmed förutsättning för bra skidåkning. För mig har det blivit en dag i Grindelwald, två helger i Zermatt, en helg i Trysil och en i Klosters. I Zermatt fastnade vi på grund av laviner som täckte både tågspår och väg så ingen kunde komma dit eller åka därifrån på söndagen. Det kändes lite konstigt att vara isolerad men det var bara att gilla läget. Tord var med mig som tur var och jag ringde jobbet och fick semester. I Zermatt ordnade de helikopterflyg men det var jättekö för biljetter. Våra vänner som var med oss köade i sex timmar och de fick en plats först onsdag morgon. Tågen kom igång onsdag kväll och då kunde vi också komma därifrån. Det var lite samma känsla som att vara ute på sjön, man måste anpassa sig efter vädrets makter.
Mycket snö var det.
Ja vi spelade bridge också i Zermatt, här en kväll med gänget.
Vandring var också härligt, särskilt pausen.
Kall lunch med varm soppa, militärens variant. I Klosters träffade jag moster Len som var en utmärkt pistguide, "gröna jackan". hon var mer än going strong, åkte snabbt och överallt.
Mia, Åsa och Kristin var också med och det var supertrevligt. I Basel har jag köpt en vinterhatt, en blå med vinröda detaljer, som har varit skön både i vinter och under den väldigt kalla våren. Det finns en modist här och hon gjorde hatten efter mina önskemål och såklart mått. Så här blev den:
Jag gillar att klä upp mig på helgerna och ”leka fin dam på stan”, som kontrast till min formella yrkesroll med fokus på att ”leverera” eller till min annars lediga/sportiga stil. Konstutställningar brukar jag också tycka om.
Tord, Kristina och jag åkte till Fondation Bayeler.
Men jag hade svårt att uppskatta Baselitz som målar upp och ned. Ja, det har varit kallt men nu har det plötsligt blivit sommarvärme och med den knoppas blommor och trädens blad spricker fram. Så dags för hattbyte och igår slog jag till på ytterligare en från modisten att ha på soliga dagar.
Kristin tyckte den var väldigt gul. Idag har jag vandrat med Lotta, nyligen hitflyttad från Sverige.
Vi gick 11 kilometer i fantastiskt vacker natur, tog en fikapaus vid ruinen Landskron och avslutade med att äta färsk vit sparris på en restaurant i Leymen, Frankrike. Vandringshatt har jag också förstås. Summary: Nice weekends with skiing and bridgeplaying, although not so nice to be stuck in Zermatt. It has been a cold winter and spring and I kept warm with a winter hat. Now when spring is here at last I switch to a new (very) yellow one. Walking in Fluh-Landskron-Rodersdorf-Leymen was great today.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela