karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Art Basel, semester och oförglömlig helg i Zermatt

Publicerad 2017-08-13 18:32:00 i Allmänt,

I juni var min moster Nan och syster Mia här på besök för att gå på Art Basel.
Jag hade inte varit där och det visade sig vara över förväntan bra! Jag blev både imponerad av de mycket dyra konstverken och av den stora mängden. Vi var där två dagar och ändå hann vi inte med att se allt. Nan citerade Emile Zola vid ett tillfälle medan vi försökte analysera ett verk och hon sa att ”Konst är verkligheten sedd genom ett temperament”. Jag tror jag förstår, att bra konst framkallar känslor som kan vara sköna eller obehagliga, men man blir hur som helst inte oberörd. Nan tyckte också att kvaliteten var mycket bra och särskilt gillade hon installationerna.
Barbara Kruger.
Margot Bergman. Francis.
Robert Motherwell
Damien Hirst. Det var trevligt att se att det var en mässa för alla – barnfamiljer, unga, gamla, konstkännare och vanligt folk. Jag kommer helt klart gå dit nästa år igen. Midsommar firade Tord och jag med kusiner i skärgården och Sverige bjöd på soligt och varmt väder:
Så äntligen var det dags för semester och den inledde jag med mitt 60-årskalas på Järpstigen och närliggande krogen Ålstensmacken. Huset var inte alls i ordning.
Linoljemålning pågick för fullt i köket medan gästerna gick i husesyn i röran. Det var i alla fall väldigt trevligt och jag är så glad för alla som kom. Nästan alla hade en sak gemensamt, de har besökt mig i Basel!
Inledning i huset som sagt var.
Vänner från Teknis och respektive.
Systerson Tomas med äldsta barnet Ellinor
Jag höll tal på restaurangen och glömde bort både syskon och älskade make...
De lyssnade glatt i alla fall.
Jag hade Jörgen till bordet, han och hans fru Karin har sommarställe på Gotland.
Gunnar var fösare när jag började på teknis.
Vänner bl.a från jobbtiden i Sverige.
Frida kunde komma med Ines, men Silvia var sjuk.
Tord och jag.
Mia och Kristin som var fotograf för alla andra bilder.
Mia (igen, hon lyckades komma med på nästan alla bilder), Lasse (gift med kusin Anna), Emme och bror Per på bryggan.
Efterfest i trädgården med bla vännerna Lisa och Kenta från teknistiden. Jag var mycket nöjd med min födelsedag fastän 60 kändes mycket. Medan jag var i Stockholm passade jag på att besöka barnbarnen.
Provning av soltält inför resa till Portugal. Sedan slappade vi på Gotland i två veckor och njöt av de stunder solen tittade fram.
Stranden nedanför vårt hus. Det har varit jobbigt för Tord att bo i huset medan renoveringen pågått (och det är inte klart ännu…) och därför lovade jag honom en överraskningshelg sista helgen i juli i Schweiz. Han kom till Basel på fredagskvällen och på lördag morgon berättade jag vad vi skulle göra: Ta tåget till Chur och där gå på Glaciärexpressen till Zermatt för att ta in på hotell Riffelalp på 2222 m höjd! Resan dit var väldigt behaglig. Vi tittade ut på det vackra alplandskapet, skippade mobiltelefonerna (jag spelade bar lite, lite bridge) och vaggades in i en lugn skön stämning innan vi kom fram till Zermatt.
Yvonne i bridgeklubben hade tipsat om att det är ett fantastiskt hotell och dit åker man bara för speciella tillfällen. Genau! Det var helt fantastiskt, inte snobbigt, men mycket bra service, underbart spa och jättegod mat.
Jag älskar champagnefrukost. Tog lite nyttig juice också för säkerhets skull.
Edelweiss i trädgården. Vi såg vilda också. I Zermatt vandrade vi upp till Rotenboden längs ”Mark Twain”-leden.
Det var jobbigt tyckte inte bara Tord. Vi tog tåget nerför och då såg vi murmeldjur.
Vissa hade med sig skidor. Mycket lyckad resa, rekommenderas varmt!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela