karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Sommaren är plötsligt här!

Publicerad 2017-06-05 12:27:12 i Allmänt,

Nu har sommaren helt plötsligt kommit till Basel! Magnolian och ramslöken är utblommad sedan ett par veckor och flädern har precis tappat sina vita härligt doftande blomklasar. Det är varmt väder, mellan 20 och 30 grader, och det soliga gassandet varvas med regn-och åskbyar. Jag tog en promenad igår när det var soligt och fint för att gå ner till Rhen och sätta mig på en bänk nere vid floden. Jag har ju fortfarande den tunga specialskon och vill inte gå några längre sträckor. Det var väldigt rofyllt och skönt att bara sitta där och ta det lugnt och betrakta omgivningen.
En man hade sänkt sin håv från sin lilla fiskestuga och väntade på fångst. Fishing in Rhein.
En grupp människor hade ringt i järnklockan för att kalla på linfärjan som då kom och hämtade upp dem. Ett andpar simmade tappert förbi motströms. Ferry over the river.
Och tydligaste tecknet på att sommaren är här är att folk börjat med Rhensimningen! Det ska bli kul när jag kan göra det igen. Clear sign of summer, swimming in Rhein!
På vägen hem fotade jag vattenhjulet och de fina byggnaderna nedanför St. AlbanTor. On my way back home. Jag har fått ett till barnbarn, Inês, och åkte raka vägen dit från Arlanda när jag var i Sverige senast.
Så underbart att få hålla en fin och ljuv liten människa i famnen. Wonderful to hold a new born grand child.
Vi gick till parken för att Silvia skulle få leka och rasa av sig. Åka rutschkana var skojigt tyckte hon.Energetic first grand child. En helg i Basel kom Kristin och Sara och hälsade på.
Vi gjorde de i mitt tycke viktigaste måstena: Vandra i de gamla stadsdelarna, titta på utsikten från Münsterplats, frestas av delikatessavdelningen på Globus, kolla in senaste modet på Grieder och besöka Konstmuseum. Ungdomarna hängde glatt på men de ville också gärna se Klein Basel som de läst om och uppleva folklivet där. Vi tog spårvagn genom området och gick sedan ner till Rhen och tog varsin öl på ett enkelt ställe där det var mycket folk och musik. Det var trevligt det också. Idag är det annandag pingst och vi är lediga här i Schweiz. Dock inte imorgon, 6 juni, men svenska klubben firar ändå nationaldagen med en sammankomst på kvällen med tal, körsång och lite mat. Jag ska vara med och sjunga som vanligt. Längtar till sommaren i Sverige, snart är det midsommar och då ska jag vara där! Summary: Summer is here in Basel, trees and flowers are about a month ahead compared to Sweden. I took a walk down to river Rhein one day and it was nice to relax and just sitting observing people and surroundings. I have got a new grandchild, Inês, so lovely and peaceful. I enjoyed young visitors from Sweden and they absolutely wanted to go to Klein Basel. It was nice too. Soon it is midsummer in Sweden and I will go there to celebrate.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela