karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Semester och frisyrbyte har gjort gott

Publicerad 2016-08-23 22:20:00 i Allmänt,

Sedan fyra veckor är jag åter i Basel efter en skön semester i Sverige. Min målsättning var att göra ingenting för att komma ner i varv och jag gjorde mitt bästa. Jag inledde med att hälsa på min syster Mia i vårt barndomshem på Rådmansö. Hon hade bjudit mig att stanna ett par dagar och det visade sig att hon dessutom ville ha hjälp med att skyffla ett par kubikmeter jord till några planteringar. Ok då, monotont arbete är bara bra för en stressad själ. Här några bilder från huset och arbetet med trädgården.
Utsikt från mitt fönster när jag var barn:
Bryggan där vi brukade samlas och fika:
Mia leder arbetet
Pappa hade sagt åt oss att vara mycket försiktiga och akta ledningen i marken som styr den automatiska gräsklipparen. Det var vi, men inte grävmaskinisten och rätt var det var så var sladden av! Vi blev nervösa men åkte in till Norrtälje och köpte skarv, extra ledning och lyckades till slut laga det hela. Puh. Sedan flög jag till Gotland och vårt sommarställe i Brissund. Under flygningen såg jag min mormors sommarställe på Lisön och härliga barndomsminnen dök upp.
Min bror Per och jag brukade vara där ett par veckor varje sommar och det var aldrig tråkigt. Jag lekte med min kompis Lena, badade, spelade badminton, plockade röda vinbär, gungade i den orangea hammocken, lade patiens, lärde mig virka, läste serietidningar, hoppade i vattnet från klipporna etc. Det fanns alltid något att hitta på eller någon att vara med. Det är viktigt för mig än idag, särskilt att inte vara utan sällskap. Strax framme och då syntes Brissund:
På Gotland var det definitivt inte ensamt. Kristin var där ett par dagar och Frida med familj, inklusive hunden Pluto, stannade en hel vecka. Det var roligt och att få vara med alla hela dagar.
Visbys ringmur i sommarnattsljus
Ridtur på sudret
Är det något jag saknar i Basel så är det havet....
Men det finns det som är kul här också, som bridgen, ridningen och inte minst Rhensimningen!
Alla skulle tydligen bada idag
För två veckor sedan hälsade Per och Emme på här. Per älskar att bada och han blev helt galen i att flyta på Rehn, fem gånger blev det. Annars åt vi god ostfondue, gick på stan, vandrade i Jurabergen och besökte det nya konstmuseet. Det var mycket trevligt.
Emme gillade korvsallad
Lyckades jag då göra ingenting i somras? Nej inte riktigt som ni förstår, men jag känner mig inte stressad längre och yrseln är borta. Kollegor säger att jag ser avspänd ut. Det är ju trevligt att höra men kan det bero på att jag klippt lugg? En i kören tyckte att jag såg sträng ut förut!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela