karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Engelska parken

Publicerad 2014-05-11 21:21:00 i Allmänt,

Den här helgen var Tord i Basel och vi tog det mest lugnt. På lördagen gjorde vi lite ärenden, handlade bla mat på Globus och lämnade äntligen in en affisch vi fått av min kusin Håkan, för inramning. Jag hade tidigare i år av en slump gått förbi en konsthandel i Klein Basel och tänkte att de kanske också ramar in om man vill det. Jodå, och mannen i ateljén var mycket vänlig och tyckte motivet med en gammal teckning över staden Basel var fin. På söndagen cyklade vi till stadsdelen St Jakob för att besöka en botanisk trädgård och engelsk park jag hade läst om i en tidning på flyget. Den var verkligen fin och väl värd ett besök. Nu blommade irisar och rododendron för fullt, och fläder och schersmin doftade härligt.
Typiska Scheweizare kombinerade besöket med motion:
Jag tänkte på min syster Mia och Pappas Aina när jag såg Fuchsia-planteringen, den skulle de gilla. Fast blomningen dröjer ett tag till.
Det är alltid roligt att gå med Tord för han är så uppmärksam på sin omgivning. Han fick mig tex att se en liten liten mörkbrun fågel med stjärtfjädrar som stod rakt upp. Den trippade omkring under snår av murgröna och pep och likande mer en mus än en fågel. Någon som vet vad det kan vara för en fågel? Han såg också grodyngel i en näckrosdamm:
Trivsam helg. Nu längtar jag till nästnästa helg då vi ska ses i London, utan att ta det lugnt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela