karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Längtar efter sommar i Sverige

Publicerad 2015-06-28 19:20:15 i Allmänt,

Den här tiden på året känner jag som mest längtan hem till Sverige. Jag längtar efter det speciella ljuset, skir grönska, jordgubbar som smakar just jordgubbar, dill och färsk potatis. Särskilt ljuset på kvällen och natten tycker jag är svårt att beskriva för de som inte upplevt en svensk sommar, det blir ju aldrig helt mörkt. Som tur var fick jag en välbehövlig dos av allt detta under midsommar då Tord och jag hälsade på kusin Anna och Lasse på deras sommarställe i skärgården. Dessutom badade vi bastu, svalkade oss med dopp i havet och sedan satt vi på bryggan och njöt av stillheten. Ljuvlig stund att tänka tillbaka till. Innan midsommar var det ju Sveriges nationaldag och Svenska klubben ordnade med firande här i Basel. Jag sjöng med i kören och det var vårt sista framträdande för säsongen.
Vi hade avslutning med middag hemma hos körledaren. En av körmedlemmarna hade med sig häften med sångtexter och kuponger från 40-talet då det var ransonering. Hon har just flyttat inom Basel och hittat gamla prylar hon inte haft hjärta att slänga.
Den här helgen var jag själv igen men jag hade en träff med Inge på söndagen så jag slapp vara helt ensam. Jag bjöd på brunch i lägenheten och sedan åkte vi med hennes bil till Jurabergen för att vandra. Det var härligt väder, ca 25 grader varmt och soligt.
Tord och jag har bara kunnat ses varannan helg sista tiden. Det är för sällan och jag längtar extra mycket efter semestern, vara på Gotland tillsammans och bara låta dagarna gå. Jag ser också fram emot att Frida, Kristin och inte minst Pluto också kommer dit och hälsar på!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela