karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Nytt år!

Publicerad 2018-01-14 23:17:56 i Allmänt,

Mitt sjätte år i Basel, hur många ska det bli egentligen? Vet inte, Tord och jag tar ett år i taget. Några föresatser har jag i alla fall och en är att fortsätta lära mig tyska. Kristin som snart är färdig psykolog har tipsat mig om ”stödjande beteende”. T ex om jag nu hade tänkt att läsa i en tysk bok varje kväll så underlättar det om boken ligger på nattygsbordet och att jag faktiskt öppnar den. Mitt kortsiktiga mål är att göra just det och jag är nöjd med mig själv om jag så bara läser en mening per dag. En annan föresats är att få mer tid på morgonen för att t ex välja vad jag ska ha på mig och att hinna lägga en fin make-up. Jag är ju road av det och så tråkigt då att ägna det högst 10 minuter för att jag är så sen och måste stressa iväg till jobbet. Alltså ska jag gå upp tidigare, och för att det ska funka måste jag somna tidigare. Knepet för detta är att inte använda mobilen och surfa runt eller spela bridge efter klockan nio på kvällen för både ljuset och informationsflödet hindrar hjärnan att gå ner i varv. Jag hoppas också i år att jag förverkligar min dröm att lära mig fridyka. Boka en kurs och fortsätta motionera för att hålla mig i form är nog bra stödjande beteende. På tal om motion, det kändes härligt att igår plocka undan alla julsaker...
...och istället ta fram skidutrustningen! Idag åkte Inge och jag till Grindelwald för årets premiär i slalombackarna. Strålande sol och väl preparerade pister gjorde att det blev en fantastiskt härlig dag. Det var också skönt att få bekräftat att halux valgus-operationen gav önskat resultat, jag kände ingen smärta alls av slalompjäxorna. Som avslutning på bloggen några höjdpunkter från hösten och julen. Hadar, Frida, Silvia och Ines hälsade på en hel vecka i oktober!
Silvia gillade Zoo.
Vi alla gillade Hadars middagar. Vännerna Iréne, Lisa och Barbro hälsade på i Basel när det var julmarknad.
Här sitter de och väntar i husets entré, mycket sällan använd.
Vacker vy från Munsterplatz.
Lisa försökte sälja stengrönsaker utan större framgång. Moster Nan bjöd in till sedvanlig pepparkaksdekorering i Stockholm.
Verkstaden är här i full gång.
En del av resultatet. Hela familjen firade jul på Järpstigen, utom Kristin och Tobias som var magsjuka.
Vi invigde nya köket. Mia bjöd på glögg i mellandagarna.
De har också nytt kök. I ny lägenhet.
Silvia fanns sig väl tillrätta i hallen. Nej, en sak till. Kristin kom till Basel efter nyår och vi tog tåget till Strasbourg på lördagen. Det var en fin stad med en blandning av franskt och tyskt. T ex rekommenderade de vitt Alsacevin till surkål och korv, faktiskt gott!
Kristin äter Strassburgare, tror vi att det var i alla fall.
Högt vattenstånd i petit France.
Som tack fick jag tulpaner av Kristin. Bra start på året!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela