karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Vår i Basel, påsk i Sverige och resa till Zagreb

Publicerad 2017-05-14 16:22:23 i Allmänt,

Dagens blogginlägg tillägnar jag min kära pappa. Våren är här i Basel och jag gläds åt varmare väder, sol och grönska. Jag tycker också om att spela bridge och fick mitt lystmäte en lördag då vi spelade från klockan två på eftermiddagen till klockan tre på natten, maratonbridge!
Presidentskan för klubben öppnar spelen. Min partner syns till höger på bilden. Mrs president opens the game. My partner is standing on the right.
Mer instruktioner. More instructions. Det gick hyfsat bra för oss, särskilt i början. Tord och jag är med i en bokklubb och senaste träffen var vi i lägenheten i Basel.
Det var spanskt tema och vi bjöd på tapas och paella (catering). Spanish theme with paella. Jag var i Sverige senast i påskas och där var det var typiskt aprilväder med snö och klar sol om vartannat. I Tyskland är förresten aprilväder också ett begrepp och i år har det verkligen växlat snabbt mellan kallt och varmt.
På väg hem till Bromma möttes jag av tre söta påskkäringar och de ville gärna ha godis. Som tur var hade jag väskan full av choklad som de tacksamt tog emot. Traditional easter witches who demanded sweets. Luckily I hade Swiss chocolate to offer. De var lite av en chock att se huset. Vi håller nämligen på att renovera villan och det var kaotiskt minst sagt.
Det ska bli skönt och fint när huset är klart, framför allt tycker Tord det som måste leva i röran. Eftersom vi inte har något kök och det blir lite väl enahanda med pizza varje dag så våldgästade vi bror Per och Emme för brunchfrukost
Per med bassaxofon. Frida och hennes familj bjöd på långfredagsmiddag
Silvia i full språng. Grandchild on the move. Kusin Håkan med familj bjöd på påsklunch på Sippsö
.
Åh vad Stockholm är vackert och åh vad härligt det är med lite solsken i kylan! Helgen efter besökte Tord och jag vännerna Bengt och Gunilla som bor i Zagreb. Det var en fin stad med vackra omgivningar. Vi pratade bl.a. om företagskultur och politik och vi förstod att Kroatien fortfarande har kvar mycket östeuropeiskt tänkande (staten går in och räddar livsmedelskedja i kris t.ex.) även om de själva hellre ser sig som centraleuropéer.
Vänner i Zagreb. Swedish friends in Zagreb.
Fiskmarknad och Gunilla funderar på vilken fisk vi ska ha till middag. Fishmarket.
Torgmarknad med de typiska röda och gula parasollen. Market with typical red and orange parasolls.
Vaktparad på stora torget. Parade at big square in city center.
Ovanlig fasadmålning. Fascinating painting.
Markuskyrkan, i stadens politiska centrum, med fin takdekoration. Markus church with nice decorations.
Ölprovning på mikrobryggeri. Beer tasting at micro brewery.
Vackert landskap med vinodlingar. Beautiful landscape with wine yards.
Marija Bistrica, kyrka med svarta madonnan som mirakulöst klarat sig från bränder och som återfunnits efter att ha varit försvunnen i åratal. Black Madonna in Marija Bistrica, a miracle that she has survived fires and been found after being lost for years.
OK då, jag tar väl ett turistfoto utanför kyrkan. OK, tourist picture outside church. Åter I Basel så opererade jag högra foten på grund av hallux valgus. Jag led av smärta, framför allt i slalompjäxa, och det är ju oaccetabelt (!) så jag blev ordinerad ingreppet. Nu ska jag gå med specialsko i sex veckor:
Sjukvården är fantastiskt bra med korta väntetider, bra information och smidiga hjälpmedel och framförallt uppskattar jag servicen på sjukhuset. Det kändes som att åka business class. Vilken tidning vill du ha på morgonen? Vad vill du ha till middag? Jag valde färsk vit sparris med hollandaisesås. Säga bara till så kommer vi med kaffe, frukt eller vad du vill ha! Som sagt, nu gläds jag åt våren, resor och roliga aktiviteter i Basel men jag ser också fram emot att bli bra i foten, att huset ska bli klart och att få vara i Sverige på sommarsemester. Finaste tiden på året och ingenstans är det bättre att vara! Summary: I enjoy spring, travels and nice activities in Basel but am looking forward to be fit agian, that the house in Sweden will be ready and to spend summer vacation in Sweden.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela