karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Skidsäsongen är här

Publicerad 2014-02-16 19:38:00 i Allmänt,

Det har varit en intensiv period, med besök i Basel och helger i alperna, och som vanligt mycket att göra på jobbet. så jag har inte fått ro att blogga på ett tag. Men ikväll så . Sista helgen i januari åkte jag till Verbier med en bekant från Norge, Anne. Hon är jätteduktig på slalom och fick mig att direkt ge mig på röda backar trots snöfall med dålig sikt och drivsnö. Men det gick bra. Det klarnade sedan upp och vi fick två soliga fina dagar och härlig skidåkning.
Kristin kom hit första helgen i februari för att fira sin födelsedag. Så nu är det gjort också här- uppvaktning med succetårta och sång på morgonen. Kändes precis som vanligt.
Ett par dagar senare kom Hadar hit. Han lagade fantastiska middagar varje dag, uppgraderade mitt matförråd med varor jag inte visste att man behövde (vinrött gott salt, belugalinser, buffelsmör) och tog hem kul appar till min mobil. Vad skulle man göra utan sina ungdomar? Inte hänga med alls. På helgen åkte vi till Zermatt och tog in på ett enkelt men trevligt och bra beläget bed & breakfest.
Vi hade inte lika tur med vädret. Första dagen åkte vi upp högt, 3100 m, för där fanns det blå backar att värma upp i. Men det blev plötsligt dåligt väder med helt obefintlig sikt. Jag blev illamående när jag åkte nerför utan att se om det gick upp eller ner och vi kunde inte åka mycket mer den dagen. Nästa dag var fin och på kvällen åt vi en mycket god middag, fem rätters avsmakningsmeny på en italiensk restaurant. Sista dagen var förfärlig med dålig sikt och hård vind. Jag blev dåljg igen och kunde inte åka alls utan fick ta kabinen ner. Hadar var tålmodig och klagade aldrig på att jag begränsade åkningen. Han är snäll han.
Den här helgen var Tord här och vi gjorde just ingenting, förutom att kolla på OS på TV, med fokus på Schweiziska framgångar. Hockey Sverige - Lettland fick vi följa via sveriges radio på internet.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela