karinemigrerar.blogg.se

Karin har fått jobb i Basel, Schweiz och berättar om flytten, livet och hur det är att möta en stor förändring.

Alsace - en blandning av tyskt och franskt

Publicerad 2013-05-12 21:48:10 i Allmänt,

Den här helgen, Kristi himmelfärd, var vi lediga från jobbet torsdag-söndag.
 
På fredagen tog Tord och jag tåg till Colmar där vi tog in på hotell och lånade cyklar av en kollega. Vi cyklade till Alsace-området och besökte mysiga medeltidsbyar samt provade viner gjorda på Muscat, Gewurztraminer, Riesling och Pinot Gris bla. Vi testade också Cremant, ett mousserande vin. Det var jättefina cykelvägar och underbart vacker natur med Vosgesbergen  runt omkring oss och vindruvsodlingarna på sluttningarna.
 
 
 
I Ribauvillé såg vi ett storkpar uppe på en takås:
 
 
 
Vi stannade till i Turckheim för att äta lunch. Jag beställde "Herong" och blev förvånad över att få inlagd sill och gravad strömming med potatis i Frankrike. Nästa dag åt vi korv och surkål. Det är verkligen en blandning av sött och salt, jag menar tyskt och franskt i det här området. 

 
På söndag eftermiddag gick Tord och jag på Basel konstmuseum och såg på en Picasso-utställning. Intressant och fint.
 
Det är lite fantastiskt ändå att bo här i Basel och kunna göra utflykter som dessa. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2013-05-13 15:14:13

Kul att läsa, verkar spännande med den kulturella Tysk-Franska blandningen. Fina korsvirkeshus på bilderna!

Postat av: Håkan

Publicerad 2013-05-13 23:13:07

...och snart är det säsong för den vita sparrisen! Avnjuts nykokt, med torkad skinka och mousselinesås. Eller på annat lämpligt sätt.

Svar: Säsongen är i full gång! I Alsace äter man sparris med två såser, en majonnäs och en syrlig tunn bechamelsås - är det kanske mousselinesås? Samt med skinka. Supergott. .
karinemigrerar.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela